גם הקיץ, כמו בכל שנה ובחגים הקרבים, יטוסו לחופשות בחו"ל מאות אלפי ישראלים. השנה רבים מהם יטוסו כשהם מצויידים בסמרטפונים, אך לא בטוח כמה הם יודעים שהם יכולים להיות שימושיים מאוד בטיול בחו"ל. בשנים האחרונות נוצרו לא מעט אפליקציות שמשרתות מטיילים, בעיקר במדינות המערב, יש לומר, והן נותנות מענה מצויין כמעט לכל צורך שיכול לעלות לקראת או בזמן הטיול: מהזמנת כרטיסים, דרך מציאת מלון טוב ועד ההחלטה איפה אוכלים, לאן מטיילים ולהיכן הולכים לבלות. הנה כמה מהאפליקציות הבולטות:

       
לטוס ברגע האחרון

    
רוצים לטוס בספונטניות? מחפשים טיסה ברגע האחרון? האפליקציה הישראלית חוליו, לוקחת את מה שעשו לפני עשר שנים אתרי 'הדקה התשעים' צעד אחד קדימה. עם האפליקציה תוכלו, מכל מקום, לאתר טיסות מוזלות במיוחד בשעות הלילה עד בסיס ביטולי כרטיסים ומקומות שהתפנו. מי שיכול להרשות לעצמו ספונטניות כזו, יכול לחסוך הרבה כסף בדרך הזו.

    
הטיסה הכי זולה

    
עוד דרך לממש את מה שהכי חשוב לישראלים – לא לצאת פראיירים היא האפליקציה SkyScanner , שכשמה, סורקת את שמי התעופה ומוצאת את הטיסות הטובות ביותר. האפליקציה היא עצמאית, כלומר לא פועלת בשירות האינטרסים של חברת תעופה כזאת או אחרת והיא משכללת נתונים של מעל 1000 חברות תעופה ואינסוף יעדים בעולם על מנת להביא לכם את הטיסות או שילובים הטיסות הכי זולים ומהירים שניתן. האפליקציה מתאימה במיוחד למי שנוסע ליעדים מורכבים ורחוקים, שדורשים טיסות המשך ומי שהשתמש בה מספר שהתוצאות שהיא נותנת הרבה יותר עשירות ומגוונות ממה שתמצאו במנועי החיפוש הישראליים.

    
לעשות סדר בהכנות לקראת הנסיעה

    
עדיין לא יצאנו לדרך – ההכנות לנסיעה יכולות להיות מורכבות ומתישות. אפליקצית TripIT תעזור לכם לעשות סדר בבלאגן – להזכיר לכם מה חשוב לעשות ובין היתר תרכז לכם במייל אחד את כל הפרטים, ההזמנות והמספרים החשובים של סוכנות השכרת הרכב, המלונות, חברת התעופה, הביטוח וכדומה.

    
לאן ללכת?  

    
אחד הדברים הכי חשובים בנסיעה לחו"ל הוא לדייק בבחירת המלון. הרבה מידע שנמסר לנו באתרי המלונות עצמם לא לגמרי מדויק : קרבה למרכז העיר היא מושג יחסי, מלון זול יכול להיות מלוכלך ורועש וכו'. האפליקציה TripAdvisor המבוססת על האתר הפופולארי היא מאגר מידע אדיר של מלונות, מסעדות ומקומות בילוי, ברחבי העולם עם מידע אובייקטיבי וחוות דעת לא משוחדות של גולשים שמדרגים את המלונות שהיו בהם. המידע שתפיקו מהאפליקציה ואפליקציות דומות לה (גם האפליקציה של  Hotels.com מצויינת ) אמין מאוד ויעזור לכם להינות גם מהמלון שבחרתם.

    
אפליקציה מדריך טיולים

    
חברת Pocket Guide היא כנראה חברת ספרי הטיולים שמציעה היום את אפליקציות המטיילים הטובות ביותר. חלק גדול מהמידע שבספרי המטיילים נמצא בהם ואפשר לקרוא, להעלות מפות ועדכונים חיים וגם לשמוע מדריכים קוליים בזמן ביקור באתרים במספר שפות. אפשר לומר שהאפליקציה מחליפה כבר היום את הספרים בהרבה אתרים בעולם, ובתנאי שיש לכם סוללה חזקה וחיבור לרשת.

     

   

אפליקציית הזמנת מלונות, מראש או במהלך הטיול

   
נכון לפני טיול תמיד מחפשים מלונות במספר אתרים, בשביל למצוא מלון יותר טוב או מחיר יותר זול וזה לוקח מלא זמן. HotelsCombined פיתחה אתר ואפליקציה שמרכזים את כל המלונות במקום אחד ומשווים את המחירים במאות אתרים (ביניהם Booking.com, Hotels.com, Expedia.com, Agoda.com ועוד).

ההשוואה תציג מהו המחיר הנמוך ביותר שניתן למצוא עבור אותו החדר, באותו המלון בדיוק מבין כל האתרים המובילים. בתום ההשוואה, לאחר בחירת האתר המשתלם ביותר, עוברים לאתר הזמנת המלונות ושם מתבצעת ההזמנה באופן ישיר.

פיצ'ר שקיים רק באפליקציה, הוא היכולת לזהות מלונות קרובים ולמצוא בהם מחירי דקה90. האתר כולל למעלה מ-220 מדינות וזמין ב-42 שפות ביניהן עברית

    
לשאול 'איפה יש שירותים?' בחמישים שפות

    
אפליקצית Itranslate נותנת שירותי תרגום בסיסיים בין כחמישים שפות מה שמבטיח שתמצאו את הדרך לתא שירותים ברוב מדינות העולם, אבל זה לא מבטיח שהוא יהיה נקי. מי שלא רוצה להתפשר יכול להוריד גם את Sit or Squat שמציגה את השירותים הציבוריים הזמינים בסביבתכם ודירוג של האיכות שלהם!

    
אפליקציות לבליינים

    
ולסיום, שתי אפליקציות בנושא תרבות ובילויים. הראשונה מיושבת יותר : האפליקציה של מדריך טיים אאוט ניו יורק, שכמו המדריך המודפס מציגה את כל שלל אירועי התרבות והבידור בניו יורק בכל זמן נתון. אפליקציות דומות קיימות גם בערים גדולות אחרות בעולם. האפליקציה השניה, Happy Hours, גם היא למטיילים בארה"ב, מציגה מקומות בילוי ליליים כולל ביקורות וחוות דעת של גולשים.
    

 

כתבות מעניינות